Sunday, June 5, 2011

Min tur

Tack för det Craft&cocolate!

Här är mitt bidrag till stafetten- på självaste nationaldagen och allt...

Sommardagbok

För att inte missa de saker vi verkligen gillar med sommaren och för att ta reda på vad som är viktigt för var och en i familjen brukar vi lista upp de saker vi vill göra. Här har den listan hamnat i en liten bok där varje punkt får ett eget uppslag.En sida kanske handlar om minigolf, som min femåring bara längtar efter att prova. Här klistrar vi in poängkortet, kanske ett foto eller en teckning och några rader som beskriver just den här dagen. En annan sida handlar nog om målade tånaglar som jag älskar, på den hamnar lite nagellacks-kludd och definitivt ett foto på våra snygga fötter...

Själva boken har jag gjort av några blad ifrån en reklamkatalog. Jag la dom ovanpå varandra och vek på mitten. i vecket sydde jag sedan några stygn, men man kan häfta också eller sy på maskin med långa stygn. De sidor som jag inte gillade har jag klistrat över med kuvert. Insidan på kuvert är ofta förvånansvärt snygga!
Billigt är snyggt och gratis är gott. Det vet ju alla.Här är ett uppslag från förra årets bok. Jag gillar verkligen stranden- surprise! Fotot är taget med mobilkameran och texten bara nerkluddad. Jag har stämplat lite också och tejpat med frystejp. Man måste ju inte ha massa grejer med menar jag- bara text är gott nog!
Gör det enkelt!

Och dääär kastar jag vidare till Pleu och väntar med spänning på ännu en bekännelse...

5 comments:

Anonymous said...

Åååå vilken härlig bok, jätte inspirerande att ha en sommardagbok.
Nu blev jag sugen att göra en egen.
kramis till dig Clara.
/Carina A

Stina / Sagolikt Pyssel said...

Åh, vad lagom att den är gjord av reklamblad. När man gör saker av dyra fina papper höjer det liksom ribban på ALLT man vill ha i - dekorationer, foton, handstil osv. Det här var mkt mer avslappnat och spontant. (Den andra varianten är ju också bra. Man behöver båda.)
Tack för beskrivningen och inspirationen!!
KRAM!!

clara said...

Precis, här kan man låta ungarna kluddra lite också :)
perfekt att göra i bilen på väg hem från stranden så man får lite schysst fuktig handduk-sandpatina också

Denice said...

Mysig idé, håller helt med Stina om det där avslappnade och spontana. Ska prova att låta dottern göra i sommar, har vi något att göra om det blir regniga trista dagar också.

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ said...

Vilken härligt idé och absolut ett väldigt kul minne att ha i framtiden :)